Grofsmederij

Contact details

Contact
Ria Hoogendoorn
Phone
010-2521247
Internet

Properties

GebiedRDM-terrein
Status GebouwBestaand
SoortBedrijfspand
Beschikbaar perIn overleg
MakelaarHavenbedrijf Rotterdam N.V.
Type aanbodHuur

PRETTIGE OMGEVING

De Grofsmederij / Ketelmakerij is onderdeel van het RDM-terrein, ooit één van de grootste werven in Europa, en onder meer bekend als bouwplaats van de ‘Rotterdam’ voor de Holland-Amerika Lijn.

Het grootste deel van de voormalige RDM-gebouwen is inmiddels herontwikkeld en toonaangevende bedrijven hebben zich hier gevestigd. Hierdoor bevat het terrein goede faciliteiten, zoals het Dokkaffee, dat geschikt is voor zakenlunches of een borrel na werktijd. Het oude hoofdkantoor bevat een congrescentrum, waar tal van evenementen worden georganiseerd. Zo is het gebied ook buiten werktijd levendig.

GOED BEREIKBAAR

De Grofsmederij / Ketelmakerij ligt op een goed bereikbare locatie; zowel voor personeel als voor leveringen. Binnen enkele minuten bent u op de rijkswegen A4 en A15 - de belangrijkste verkeersader in het Rotterdamse haven- en industriegebied. Het RDM-terrein is rechtstreeks bereikbaar over het water vanuit het centrum van Rotterdam met de Aqualiner. Watertaxi’s bieden daarnaast snel vervoer naar tientallen plaatsen in de Rotterdamse regio. Voor personeel rijdt ook buslijn 68 van Zuidplein tot het centrum van Heijplaat, een klein stukje lopen van het RDM-terrein.

 

 KENMERKEN GROFSMEDERIJ / KETELMAKERIJ

- Oppervlakte ca. 15.000 m2

- Op te delen in units (1.500 m2 - 7.000 m2)

- Toevoegen kantoren, kleedruimtes mogelijk

- Hoogtes onder bovenloopkraan 18 m en 8 m

- Hijsvermogen kranen 10 - 50 ton

- Vloerbelasting 4 kN / m2

- Krachtstroom 1,75 MVA

- Buitenterrein 10.000 m2

- Toegang tot ligplaats 150 m

- Transportdeuren tot 20 m hoog, 7 m breed